Dit waren de actualiteiten van 2015

Raadpleeg het archief voor oudere berichten
Action Cambodge 10 decembre 2015 #WeNeed177
Op 10 december hebben actievoerders van achACT en SKC in de Nieuwstraat in Brussel pindanoten, « peanuts » uitgedeeld aan de voorbijgangers. Met deze ludieke actie wilden ze de winkellustigen sensibiliseren voor de problemen van de textielwerknemers in Cambodja. ACV-CSC METEA heeft aan de roep beantwoord.
Lees meer
Acite online Cambodja
Heel wat mensen hebben berichten geplaatst op de Facebookpagina van C&A, H&M, Zara en Levi’s. Bedankt daarvoor! H&M en C&A hebben al gereageerd. Hier een update met mogelijke reacties die jullie kunnen versturen.
Lees meer
Dumping Acier Chine
ACV-CSC METEA sloot zich aan bij de Europese vakbondsactie op maandag 9 november 2005 om 15u00. Samen willen wij een einde maken aan de oneerlijke handelspraktijken in de staalsector.
Lees meer
congres 2015
OKT 20

ACV-CSC METEA maakt morgen

Van 22 tot 24 oktober 2015 organiseert ACV-CSC METEA haar vierjaarlijks statutair congres. Meer dan 500 militanten zullen mee de krijtlijnen uitzetten voor de vakbond die we morgen willen zijn.
Sensibilisering FOD Mob 15/12
Op 24 september vinden bijzondere ondernemingsraden plaats bij Jetairfly en Tech4Jets, die beiden deel uitmaken van de TUI-groep. Het gaat er over "de toekomstige plannen van de luchtvaartmaatschappij". We zijn ongerust, want we weten dat de TUI-groep verder wil optimaliseren en dit wel eens ten koste van werknemers kan gaan.
Lees meer
Beeld METEA TEAM Week 2015
MEI 11

Jouw belangen behandelen wij met zorg!

Sinds 2012 wordt jaarlijks de METEA TEAM week georganiseerd. Het is een symbolisch moment in het werkjaar waarin we het dagelijkse syndicale werk van militanten en hun kern in de kijker zetten.
De Bengaalse kledingindustrie
Verschillende organisaties overhandigden vanmiddag, twee jaar na de instorting van het Rana Plaza complex in Bangladesh, een fietstenue geproduceerd in goede arbeidsomstandigheden aan minister van Economie, Consumentenzaken en fervent fietser Kris Peeters.
Lees meer
Manifestatie 11 maart - Manifestation 11 mars
Vandaag lieten de meer dan 8.000 vakbondsmilitanten zich nog eens duidelijk horen. De asociale maatregelen van deze regering werden nog niet voldoende bijgestuurd.
Lees meer
antidumping inox acv csc metea
De Europese Commissie staat op het punt een antidumpingtax van ongeveer 25 % te heffen op koud gewalste producten van roestvrij staal uit China en 12 % op gelijkaardige producten uit Taiwan. 
ACV-CSC METEA is dan ook bijzonder verheugd met deze gang van zaken. 
Lees meer
ACV 150303 Aanpassingen SWT miniatuur
Het overleg heeft geleid tot een nieuw akkoord over beschikbaarheid met de werkgevers. Alle sociale partners, werkgevers en vakbonden,  hebben daarbij één duidelijke boodschap voor de regering: voer dit akkoord, het moeilijke en broos  resultaat van sociaal overleg, volledig en ongewijzigd uit. Voor een regering die maanden liep te kwekken dat ze de hand uitsteekt naar de sociale partners kan dat geen enkel probleem zijn. En als het dat toch zou zijn, dan is er pas een echt probleem. Dan blaast deze regering het sociaal overleg, één van de fundamenten van onze welvaartsstaat, op. Download het ACV-pamflet over de bijsturing van deze pestmaatregel.
Lees meer
Veiligheid is ook onze bekommernis
Werknemers zijn het menselijk kapitaal van een onderneming en met kapitaal springt men behoedzaam om.  De gevolgen van arbeidsongevallen kunnen voor de getroffen werknemers uiterst ernstig zijn
Lees meer
aperam-inox-minia
ACV-CSC METEA, LBC en CNE hebben samen een brief geschreven aan Kris Peeters, federaal minister van Werk, aan zijn regionale ambtsgenoten en aan de Belgische Europarlementsleden waarin zij aandacht vragen voor de zorgwekkende situatie in de sector van het roestvrij staal. STOP de dumping Chinese en Taiwanese dumpingprijzen bedreigen in België  5.000 banen in de sector van het roestvrij staal.
Lees meer