Dit waren de actualiteiten van 2016

Raadpleeg het archief voor oudere berichten
Clemaco Marine
DEC 20

Tewerkstelling bij de firma Clemaco Contracting NV verzekerd

ACV-CSC METEA kan enkel positief reageren op de verlenging (2017-2023) van het contract tussen het Ministerie van Landsverdediging (Marinecomponent) en de firma Clemaco Contracting te Oostende (tewerkstellingsplaats Marinebasis te Zeebrugge) omtrent het technisch onderhoud van de Belgische en Nederlandse Marinevloot.  Daarnaast voorziet het contract een geleidelijke verhoging van het aantal werknemers tot 145 FTE (momenteel ongeveer 107 FTE).
Greve ACV-CSC METEA 7 octobre 2016
Op vrijdag 7 oktober organiseert ACV-CSC METEA een nationale stakingsdag. Deze waarschuwingsstaking gaat door in alle sectoren van de centrale: metaalbouw, garages, non-ferro, staal, elektriciens, textiel, textielverzorging, kleding, confectie, carrosserieën, metaalhandel, metaalrecuperatie en textielrecuperatie …
Lees meer
GFT sticker
SEP 27

Weg met GFT

GFT staat niet langer voor groenten-, fruit- en tuinafval, maar voor goedkope flexibele tewerkstelling. De jongeren van ACV-CSC METEA dragen de slogan "Weg met GFT!" mee in de manifestatie op 29 september 2016. Maak hier kennis met hun campagnemateriaal: de gft-sticker en het gft-pamflet.
zegel - siegle
SEP 21

ACV-CSC METEA kondigt staking aan op 07/10/2016

Op 7 oktober 2016 organiseren de vakbonden een staking in alle sectoren van ACV-CSC METEA (metaal-, textiel- en hun aanverwante sectoren).
De staking verruimt de focus van het verzet tegen de regeringspolitiek, maar wijst ook op de verantwoordelijkheid van de werkgevers in dit beleid.
Een stakingsaanzegging zal daartoe op 26 september bij de werkgeversfederaties betekend worden. 
ACV wil geen Zweedse coalitie 1
2 jaar regering Michel, dat is geen reden om te feesten. Hogere facturen, minder sociale bescherming en langer, harder en soepeler werken voor minder koopkracht. Enkel de grote vermogens en bedrijven krijgen cadeaus. Een beleid dat we ook terugvinden bij de Vlaamse regering Bourgeois.

We willen een ander, beter, rechtvaardig, eerlijk en evenwichtig beleid. Het kan anders!
Lees meer
Luc Triangle - Algemeen Secretaris IndustriAll
Tijdens het Congres van IndustriAll werd Luc Triangle verkozen als Algemeen Secretaris van IndustriAll Europe. Tegelijk nam Marc De Wilde, voorzitter van ACV-CSC METEA, het woord om de Europese krachten te bundelen om de industrie terug op de kaart te zetten.
Lees meer
Zegel IndustriAll Europe
Van 7 tot 9 juni 2016 organiseert IndustriAll Europe zijn 2de Congres. De Europese federatie van industrievakbonden gaat volop mee in het debat over industriële productie en tewerkstelling in Europa.
Lees meer
investissements publics pour emploi qualités
Dit land, maar zeker ook onze industriële en technologische sectoren hebben nood aan een investerende overheid. Deze investeringen zijn niet alleen nodig voor jobcreatie (een van de bepalende parameters) maar moeten ook impact hebben op technologie, infrastructuur, klimaatsverandering, ... Deze investeringen moeten onze productie-en kennisindustrie een boost geven!
Lees meer
zegel - siegle
MEI 23

Bedankt

De sociale verkiezingen zitten erop. De verkiezingsoverwinningen werden uitbundig gevierd. Ook op Facebook. 
ACV-CSC METEA zal de komende dagen de balans opmaken van deze verkiezingen. Uit winst en verlies gaan we lessen trekken. En! Met alle militanten en secretarissen bereiden we vanaf morgen de komende sociale verkiezingen in 2020 voor. 
Samen blijven we ons inzetten om de belangen van onze leden te behartigen: in overleg met de werkgever in het comité preventie en bescherming, de ondernemingsraad of met de syndicale afgevaardigden, in overleg met de werkgeversfederaties in het sectorale – nationale – internationale overleg. Bedankt voor elke uitgebrachte stem. 
Bedankt voor jouw engagement.
ACV 24 mei 2016 Manifestatie De maat is vol
Wij zijn de voortdurende aanvallen van de regering en de werkgevers op de centen en de rechten van de werknemers meer dan beu! Onze alternatieven steunen op een rechtvaardig maatschappijmodel. Met rechtvaardige fiscaliteit. Met kwaliteitsvolle collectieve diensten. Met een stevige sociale bescherming. Met sociaal
overleg en met vrije onderhandelingen.
Lees meer
L'avenir est à nous - Manifestation Jeunes-CSC
Tijdens de betoging kwamen we mensen van allerlei slag en met zeer uiteenlopende achtergronden tegen. Allen stapten ze mee op om duidelijk te maken dat het nu wel GENOEG is!
Lees meer
Audi Brussel - Bruxelles
JAN 20

Goede vooruitzichten voor de werknemers van Audi Brussel

Drama van VW Brussel (2006) definitief uitgewist. 100% elektrische Audi SUV komt naar Vorst!