Actualiteit

Raadpleeg het archief voor oudere berichten
lege doos
ACV-CSC METEA, de grootste centrale die de werknemers uit de metaal en textielsectoren vertegenwoordigt, consulteerde de voorbije weken heel ruim over het ontwerp IPA. 
Alle input werd vandaag samengebracht in de Algemene Raad. Daar werd het ontwerp IPA met een meerderheid van 2/3e van de stemmen door de militanten goedgekeurd.
Lees meer
2019-01-22 Werknemers verdienen respect
De actiedag van 14 december was een duidelijk signaal van de werknemers. Die dag eisten tienduizenden mensen een echte verhoging van de lonen, minder werkdruk, een gezond evenwicht tussen werk en privé en fatsoenlijke eindeloopbaanregelingen.
Lees meer
You Tube
MEI 24

Duaal leren

We hadden een gesprek met minister Hilde Crevits over duaal leren. Ontdek 3 filmpjes op ons YouTube kanaal:
  • Waar wil de minister naar toe met duaal leren?
  • De mentor is een belangrijke schakel in de opleiding.
  • Waar ziet de minister een rol voor de vakbond?
Alstom-Siemens
MEI 24

Alstom en Siemens roepen op tot actie

Op 30 mei nemen alle werknemers van Alstom en Siemens in Europa deel aan een Europese actiedag ter ondersteuning van hun jobs in de Europese industrie. Deze actie volgt dag op dag 8 maand nadat Alstom Transport en Siemens Mobility een fusie aankondigden. Nu, 8 maand later is er nog steeds onduidelijkheid over de lange termijnvisie van beide ondernemingen.
Download hier het ondersteunende Industriall-pamflet: Frans - Engels.
Internationale vrouwendag
Vrouwen verdienen meer:
  • Gelijke kansen om hun carrière uit te bouwen.
  • Mogelijkheden om zorg op te nemen voor hun gezin, zonder dat zich dat later wreekt.
  • met respect behandeld te worden, omdat ze gelijk-waardig zijn.
Lees meer
tract sidérurgie
Op woensdag 15 november heeft Europa eindelijk een eerste belangrijke stap gezet in het verdedigen van haar industrieën en bijgevolg haar banen.
Lees meer
salaire jeunes CP 111
De sociale partners van de sector metaal-, machine- en elektrische bouw verklaren hierbij niet akkoord te kunnen gaan met het voornemen van deze regering om de loondegressiviteit opnieuw in te voeren voor zij die de arbeidsmarkt betreden en jonger dan 21 jaar zijn.
Lees meer
Stop Dumping social
Het PEC Metaal ofte: het “Plan voor eerlijke concurrentie in de metaal- en technologiesector” door de sociale partners van de sector ondertekend.
Lees meer
4 jaar na Rhana Plazza
Grote internationale kledingmerken en distributeurs als Carrefour, Desigual, Foot Locker, Hugo Boss, MANGO, Primark, Sainsbury’s, The Children’s Place, en Walmart weigeren om info over leveranciers te publiceren. Zeventien andere bedrijven onderschreven wél de ‘Transparantiegarantie’ van een coalitie van vakbonden en mensen- en arbeidsrechtenorganisaties.
Lees meer