Nieuws uit de sectoren Klik op alles bekijken om ook de andere nieuwtjes uit de sectoren te ontdekken.

Alles bekijken
Alles bekijken

Actualiteit Raadpleeg het archief voor oudere berichten

Alles bekijken
sefocam
In 2002 werd er voor deze sectoren een sectorpensioenplan ingevoerd op initiatief van de sociale partners. Het doel van dit pensioenplan was om bij pensionering de kloof tussen het loon en het wettelijk pensioen te dichten.
Op 1 januari 2019 beslisten de sociale partners om niet langer te werken met een verzekeraar, maar om een eigen multi-sectoraal pensioenfonds op te richten: Sefoplus OFP, meteen het eerste van zijn soort  in België.
Lees meer
lege doos
ACV-CSC METEA, de grootste centrale die de werknemers uit de metaal en textielsectoren vertegenwoordigt, consulteerde de voorbije weken heel ruim over het ontwerp IPA. 
Alle input werd vandaag samengebracht in de Algemene Raad. Daar werd het ontwerp IPA met een meerderheid van 2/3e van de stemmen door de militanten goedgekeurd.
Lees meer
2019-01-22 Werknemers verdienen respect
De actiedag van 14 december was een duidelijk signaal van de werknemers. Die dag eisten tienduizenden mensen een echte verhoging van de lonen, minder werkdruk, een gezond evenwicht tussen werk en privé en fatsoenlijke eindeloopbaanregelingen.
Lees meer
Alles bekijken
ledenvoordelen - avantages aux membres

Lid zijn ... Alleen maar voordelen!

Ontdek de vele voordelen van het lidmaatschap en schrijf je in op de elektronische nieuwsbrief "alleen maar voordelen".