Ondanks alle adviezen van experts en ondanks de acties van het Gemeenschappelijk Vakbondsfront besliste de Regering een indexsprong. Maak duidelijk dat de vakbonden ook in uw naam dit NEEN-signaal verkondigen. Onderteken de petitie

Actualiteit Raadpleeg het archief voor oudere berichten

Alles bekijken
ACV-CSC METEA soutient la grande parade
Waarom deelnemen? Waar en wanneer? Hoe deel te nemen als vakbondsmilitant? 
Lees meer
Manifestatie 11 maart - Manifestation 11 mars
Vandaag lieten de meer dan 8.000 vakbondsmilitanten zich nog eens duidelijk horen. De asociale maatregelen van deze regering werden nog niet voldoende bijgestuurd.
Lees meer
antidumping inox acv csc metea
De Europese Commissie staat op het punt een antidumpingtax van ongeveer 25 % te heffen op koud gewalste producten van roestvrij staal uit China en 12 % op gelijkaardige producten uit Taiwan. 
ACV-CSC METEA is dan ook bijzonder verheugd met deze gang van zaken. 
Lees meer
ACV 150303 Aanpassingen SWT miniatuur
Het overleg heeft geleid tot een nieuw akkoord over beschikbaarheid met de werkgevers. Alle sociale partners, werkgevers en vakbonden,  hebben daarbij één duidelijke boodschap voor de regering: voer dit akkoord, het moeilijke en broos  resultaat van sociaal overleg, volledig en ongewijzigd uit. Voor een regering die maanden liep te kwekken dat ze de hand uitsteekt naar de sociale partners kan dat geen enkel probleem zijn. En als het dat toch zou zijn, dan is er pas een echt probleem. Dan blaast deze regering het sociaal overleg, één van de fundamenten van onze welvaartsstaat, op. Download het ACV-pamflet over de bijsturing van deze pestmaatregel.
Lees meer
ford logo met rouwband
Regeringsmaatregelen veranderen spelregels over beschikbaarheid voor werklozen en swt-ers zonder overgangsregelingen voor wie al langer ontslagen werd, maar pas voor het eerst stempelgeld ontvangt op 1 januari 2015.
Lees meer
Alles bekijken
Waar kan ik terecht?

Een vraag stellen?
ledenvoordelen - avantages aux membres

Lid zijn ... Alleen maar voordelen!

Ontdek de vele voordelen van het lidmaatschap en schrijf je in op de elektronische nieuwsbrief "alleen maar voordelen".

Niet te missen

Alles bekijken
joboffer
APR 15

Vacature administratief medewerker

ACV-CSC METEA zoekt dringend een administratieve medewerker (m/v) voor haar hoofdzetel te Brussel (voltijds contract voor onbepaalde duur). Bekijk hier de volledige omschrijving van de vacature.
Picto confectie - confection
FEB 3

Nieuwe functieclassificatie in de sector kleding en confectie

Vakbonden en werkgevers uit de sector kleding en confectie tekenden een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) «Functieclassificatie». Je vindt er alles over op deze website. (Ik werk in de sector > Kleding en confectie > Inkomen > Functieclassificatie)
wa krijg jij op je bord
OKT 15

Wat krijg jij op je bord?

Wat heeft de regering voor ons bekokstoofd? ... Een hongermaal!
Lees meer op www.watkrijgjijopjebord.be
link - lien - startyourfuture.be
OKT 6

Website "Start your future"

Pour les jeunes talents qui se passionnent pour la technologie et tout ce qui roule: www.startyourfuture.be
Alles bekijken